tisdag 23 mars 2010

Vad är problemet?!

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1927696/frestelserna-finns-overallt

Godis finns överallt, vid kassorna och i leksaksaffärerna och det är såååå jobbigt för alla föräldrar och deras barn.
Men måste man köpa godis varje gång då? Det är väl bara säga nej till sitt barn om de tjatar? Eller gäller detta bara curlingföräldrar som inte kan säga nej till sina barn?!

8 kommentarer:

Marie L. sa...

Kanske för vanliga barn. Men vi (t.ex) har barn med autism och där kan man inte sätta gränser som på vanliga barn... Hos oss är det inte "bara att säga nej".

syster A sa...

Håller med dig Cissi och kan inte förstå (eftersom jag inte har ett barn med autism)men kan verkligen tänka mig, Marie L. att det är tufft att inte "bara kunna säga nej".

Åsa (Valerina) sa...

Jag har ju barn med drag av autism och jag tycker faktiskt att det är enkelt att säga nej :)

Åsa (Valerina) sa...

Tillägger:
Nu lät det ju som att jag bara svarade Marie L, men så var inte tanken.
Jag menar alltså att jag håller med dig busluren,,,jag tycker att det är bara att säga nej,,,och det har funkat på alla mina 3 barn, oavsett om de har diagnoser eller inte :)

Marie L. sa...

Ja drag av autism är inte samma sak som ren autism som min Oliver har. Alexander har bara drag av autism och han klarar av ett nej lätt som en plätt. ;)

Smeknamn: Mimmi sa...

ojoj det verkade känsligt det här! vågar man tycka till barnlös som man är haha... håller hel o hållet med dig Cissi!! (titta vi är överens haha) ;)

En häxa på Vift sa...

Jag har två barn med Asperger (vilket ju är inom spektrat) och jag har inte haft svårt att säga nej.
Rutiner rutiner rutiner. Lär man barn, i synnerhet barn med autism, att godis får man bara på lördagar så slipper man tjatet under veckan.

Och Cecilia; det är upp till föräldrarna att sätta gränser, helt rätt, och där kan man inte skylla på handlarna. Frestelser kommer vi ju råka på hela livet och enda sättet att lära sig hantera det är ju att man får lära sig avstå ibland, redan från start.

Marie L. sa...

Nej jag håller inte med. Hela vår värld är uppbyggd på rutiner. Asperger är lindrigare än autism. Autism är ett sjuhelvete. As är säkert också tufft, men liknar mer drag av autism än autism.
As-barn och barn med bara drag av autism har en helt annan förståelse. Alla våra barn har BARA fått godis på lördagarna och det är ändå tjat på han med autism i veckan för han klarar inte att ta in informationen. (Vi har 3 barn med 6 diagnoser). Jag älskar alla mina 3 barn, men skulle gärna byta ut autism mor asperger/drag av autism på alla 3.......