tisdag 21 juli 2009

Jag ska tjata lite mer om Adissons

Läser nya saker på nätet varje dag och blir mer och mer förundrad över hur många saker min kropp har haft för sig som är kopplade till min nya diagnos.

Småsaker som att jag knappt haft någon behåring på ben och under armarna, att mina knän har varit så ömma i lederna. Att jag gick ner i vikt så lätt, jag fattade knappt att det var sant!
Minnet var inte vad det skulle vara heller. Jag tycker att jag alltid har haft ett bra minne, men veckorna innan diagnosen "slutade" hjärnan att funka.
Jag kom inte på vad ord hette, kunde inte förklara vem jag menade, hur jag mådde eller hur jag tagit mig till någon eller något.

Så många som har blivit anklagade att hålla på att få psykiskaproblem och att för hålla på att få ätstörningar. Samma lika här.

Det mest fantastiska är ju dock att alla dessa symptom har antingen redan försvunnit eller är på väg bort. Tyvärr så också med vikten, jag känner att jag lägger på mig för minsta sak jag äter. Inte lika roligt. Snart när jag har mera ork ska jag fylla min mp3 med bra låtar och gå ut och powerwalka:)

4 kommentarer:

Martin sa...

Det är lite som att lägga puzzel. Man får ta en bit i taget och ju fler bitar man får ihop ju lättare blir det att leva med. Om ett tag lever du nästan som vem som helst. Kämpa på!

syster A sa...

Tjata på du! Vi finns här för att lyssna. Det vet du. Både som ssk och bästis vill jag veta och lära.

Kram A

Maria sa...

det låter nästan som om jag har addisons med den förklaringen. skönt att du mår bättre!

Drömlägenheten/Caroline sa...

Du "tjatar inte"! Du försöker att lära dig att leva med en sjukdom som har ´"tagit dig med storm", och som är ny för dig, men som får så mycket av det du beskriver har hänt dig senaste tiden att förstå vad det handlar om. Jag och alla som sk,river här lyssnar gärna och det är det so vi vänner är till för1

Vad mysigt det var att spontanträffas idag, och så MYCKET piggare du ser ut. Härligt att se! Söta Jossan med sina lila slingor!

Ses på t!!!

Kram fina bästis!!