onsdag 11 mars 2009

Jag läste ett inlägg

på allas vårt forum, aff. Det handlade om en rektor som varit klumpig nog att dela ut papper till alla föräldrar med vilka barn som alla barnen hade valt att få fortsätta gå i skolan med.

Jag tycker det är bra att barnen får välja, någon trygghet ska man få ha i nya skola eller ny klass.(om man bara unviker att vara så klumpig som den rektorn)

Dock fick jag en flashback till skolan i sjätte klass när vi skulle skriva ner fem namn på de vi ville gå i skolan med i högstadiet.
Jag minns inte alla namn jag skrev ner, men jag minns mycket väl att jag gjorde det med en sjunkande känsla i magen. Jag var väldigt säker på att ingen skulle skriva mitt namn.

Jag hamnade också i en klass utan någon jag kände närmare. Det blev samma sak i högstadiet. Jag hade inte alltid någon att umgås med, jag satt ofta själv längst bort i skolan utanför cyo.

På lunchen gick jag och satte mig hos Annika och Sara. De sa då så fint och taktfullt att "det går bra om du sitter här idag, men i fortsättningen kan du väll sitta med någon annan, du förstår väll"..

Maria skrev fula saker om mig på toalettväggarna och Lisa och Ellinor på gatan hemma sa och menade väl "du är en sån där bra kompis som man kan ringa om man inte har någon annan att leka med".

Jag _har_ faktiskt bra minnen från barndommen också, men såna här minnen ligger alltid ganska långt uppe vid ytan och stör!

6 kommentarer:

Maria sa...

Jo Tack sånt finns det alltför mycket av. Dåliga minnen alltså. Men man får påminna sig om allt det där roliga istället. Som kompisarna i gymnasiet som skrev kärlekshistorier om idolen, små historier som blev till under trista lektioner! haha

Maria sa...

Vad är det för forum du skriver om förresten, aff??

Cecilia sa...

Haha, ja det får man göra! ;)

Det är www.alltforforaldrar.se

finns massor med olika forum att prata i.

kram

Anonym sa...

Hej vännen!

Hoppas du fick mitt sms idag :)
Ja, du är inte ensam om att ha endel dåliga minnen från skolan...
Klantigt av den rektorn tycker jag med...får man göra så??
Onödigt...
Hoppas du mår bättre nu!
Kram Camilla och en lite "gnällig" Astrid

Drömlägenheten/Caroline sa...

Håller med alla ovanstående. Finns det de som bara har bra minnen av sin skola? Skulle inte tro det....kanske de där poppisbrudarna/idioterna.....

Kram på dig!

En häxa på Vift sa...

Jag tycker att det är bra om man får välja några stycken man absolut vill gå med i nästa klass, men tycker nog kanske läraren skulle skött det snyggare och inte basunerat ut att de vill väl inte gå i samma klass som dig då.... det var fult.

Det går ju aldrig att få ett stopp på mobbingen om inte ens lärarna har den goda smaken att kämpa för att eleverna ska ha öppna sinnen.