måndag 9 april 2012

Smärta

Jag är så förbannat trött på smärta. Denna konstanta följeslagare. Efter andra estradotsprutan höll sig inte smärtan bort länge, men ingreppssmärtan satt kvar länge. Hoppas detta vänder med nästa spruta..

Smärta gör att jag är enormt trött, jag lägger oftast som alltid innan nio, vare sig jag har Josefin här eller inte. Jag orkar verkligen inte med att vara så social jag vill. Två dagar av badrumsmålande och nu kan jag inte sitta eller stå upp.
Jag förstår att det är svårt för relativt smärtfria människor att förstå hur min vardag är och att jag faktiskt gör mitt bästa att vara så bra jag kan.

2 kommentarer:

Drömlägenheten/Caroline sa...

Önskar så att jag kunde ta din smärta för dig mellan varven. Klart du vill fixa och ordan hemma när du känner för det.

Du gör verkligen ditt bästa, men jag tror och hoppas att du vet att jag aldrig tycker att du är lat/tråkig etc. Detta är tvärr ditt liv, och om någon skulle ha problem med det, så förösk att strunta i det. Svårt vet jag, men tänk på det, att det är okunskap det handlar om.

Supermys att ni vill komma till Dea på lördag, och du vet att jag mer än gärna hämtar och skjutsar!?

KRAM KRAM KRAM,och så hoppas vi att resterande sprutor hjälper!

Anna sa...

Hejsan,
jag går med på enanton. Dem två första månaderna var fruktansvärda. Jag fick ännu mer ont och var inlagd för smärtlindring ett antal gånger med.
När jag träffade min läkare bröt jag ihop och sa att jag inte orkade ta dem mer. Hon bad mig att testa den 3e annars skulle jag "få lov" att sluta. När jag skulle få min mens efter den 3e sprutan fick jag rätt ont men fick ingen blödning. Sen skulle ägglossning komma då jag med få väldigt ont men det var lite molande bara. Nu har jag tagit min 6e och sista spruta. Jag har tagit smärtlindring (alvedon och ipren) ca 5 gånger sedan julafton eftersom jag kan få rätt ont när jag behöver gå på toa ibland. Så OM dem hjälper lika bra på dig så ber jag dig att hålla ut. Jag har inte tagit morfin på snart 4 månader, tränar på gym 5 dagar i veckan, och har haft EN sjukfrånvaro från jobb under "hela" 2012 och då för att jag var förkyld! :)

Jag var också jätte trött i början. Men fick kraft tillbaka allt efter smärtan släppte. Jag har jätte mycket värmevallningar men tänker hela tiden tillbaka på hur det var med smärtan istället. Lättare att tvätta av sig och byta tröja och fylla på lite smink än att åka fram och tillbaka till sjukhuset och ta massa smärstillansde och vara sängliggandes.

Hoppas du får samma vändning som jag.
Nu ska snart den sista gått ur kroppen på mig och jag börjar orora mig för när smärtan kommer tillbaka. Hoppas jag får njuta av sommaren utan piller!

Sänder dig all kraft och lycka till! / Anna