torsdag 18 augusti 2011

Endonytt

Idag fick jag en undersökning från endometrioscentrum här i Uppsala. Ska bli så roligt att få hjälpa dem i forskningen och att förstå kvinnor med endometrios!

Samtidigt fick jag tips om en ny sorts medicin jag ska prova nu. Lyrica heter den och är egentligen en medicin mot depression. Den har neuropatisk smärta som indikation.
Kan inte skada att prova.

6 kommentarer:

mia1973 sa...

Hej! Mia här. Jag följer din blogg även om jag inte kommenterat tidigare :) Vad är det för forskning? Är det "hemligt" eller får du berätta om den? Skulle vara kul att veta. När det gäller lyrica testade jag den i två dagar. Höll på att svimma, blev helt fruktansvärt yr i huvudet och kunde inte gå rakt. Så det gick inte för mig. Men det betyder ju inte att det inte funkar för dig. Min kusin äter den mot svår reumatismsmärta och jag vet att hon äter långt över högsta dosen. Och det funkar bra för henne. Så testa och se vad du tycker.

Kram Mia

Cecilia sa...

Hej Mia!

Nej absolut inget hemligt. Det står såhär att det är svårt att mäta livskvaliteten hos kvinnor med endometrios med befintliga enkäter, så nu har de översatt en engelsk enkät som kallas EHP-30 som de ska testa om det kan vara något :)

Usch, låter inget kul med din erfarenhet av Lyrica, hoppas på bättre resultat här. Jag återkommer med en rapport ;)

Kram!

mia1973 sa...

Åh, vad spännande. Jag gillar undersökningar, tycker att det är jätteintresant :)
Ja, jag vill inte avskräcka dig, det behöver ju inte alls vara så för dig. Som sagt, min kusin överdoserar dom rejält (på läkarens inrådan såklart) men då är hon väldigt sjuk också. Kan nästan inte gå alls och hemska smärtor.

Kram

Drömlägenheten/Caroline sa...

Låter toppen! Eller hur jag nu skall uttrycka mig!

Hoppas det hjälper!

KRAM!

syster A sa...

Jag ska också vara med i den undersökningen. Hoppas den nya medicinen hjälper!

Kram A

En häxa på Vift sa...

Det är väl bra om allt elände du haft med det där kanske kan hjälpa nån annan att slippa gå igenom samma helvete, inte minst att hjälpa läkarna att förstå problemet bättre för det är nog där största bristen är, att man får vänta för länge på att få hjälp och så blir det som för dig kroniskt.

Hoppas nya medicinen hjälper.
Kram!