fredag 30 december 2011

I kategorin..


.. VILL HA! Har ni sett någon underbarare väska?! :)

onsdag 28 december 2011

Senaste mangan


Mitt underbara barn blir bara duktigare!

fredag 23 december 2011

Årets gran


hos oss blev riktigt bra. Jag bakat och lagat mat hela dagen så nu unnar jag mig att sätta mig i fåtöljen på bilden med en god kopp kanelkaffe! :)

torsdag 22 december 2011

Julkort


Tyvärr har det inte skickats så många julkort i år, lovar bättring till nästa år.
Josefin och jag önskar alla en strålande jul och ett gnistrande nyår!

söndag 18 december 2011

Ingen bra


magdag idag. Det är så svårt med balans. När jag väl har någon eller några bra dagar här och där vill jag hinna med så mycket. Att göra mycket tar mig tillbaka till ruta ett igen.
Nåja, nu är det inte många dagar kvar sen är jag ledig i sex dagar. Ska blir så härligt att ha lite jullov med bästa Josefin.

fredag 16 december 2011

Denna kanske jag


ska satsa på i år? :) Bilden från http://bookshelfporn.com

torsdag 15 december 2011

Länge sen nu



Tänk så bra jag mådde då!

onsdag 14 december 2011

Ikoner


Jag älskar mina ikoner. På min farmors gamla lilla slitna duk. Är det inte en mysig liten samling så säg?

Nytt försök

Idag har jag varit hos Bästa gyn. Vi har diskuterat mycket, tittat igenom lite av vad som jag har provat genom åren.
Vid sista MR så såg dem lyfmkörtlar, i sig inget konstigt men en av dem var svullen och det är inte alls ovanligt att endo växer i dem.

Vid undersökning hade jag tokont i "högra örat" av slidan, där de sydde ihop efter hysterektomin. Vid ultraljud visade det sig att där jag hade ont var slidväggen över 1 cm tjockare än på andra sidan.

Efter nyår ska jag prova en ny sak, att man söver mig och sprutar in provera direkt in i det ömma området. Detta kan man göra ungefär var tredje månad.
Hjälper inte det så får de nog gå in och köra en "once over".
Verkligen kolla i varenda vrå och skrymlse!

Jag ska trappa ner på Lyrican och sen sluta. Den hjälper inte mot det onda, bara ger mig onda biverkningar.

To be continued..

tisdag 13 december 2011

Godis..


Jag tror jag måste sluta äta godis. Jag har så svårt att vara en "normal" godisätare. Likadant med chips och såna saker.
Det finns ju människor som inte alls har sug efter något onyttigt så jag borde kunna komma dit om jag bara kan hålla upp tillräckligt länge.

Visst ska man kunna unna sig något onyttigt då och då men frågan är om jag kan det just nu. Jag kan inte röra på mig särskilt mycket pga den förbannade magen. Jag äter Lyrica som gör mig småsugen på allt och hela tiden.
Då funkar det liksom inte att stoppa i sig vad man känner för.

Ska göra en kraftansträngning från och med nu och se om jag inte mår bättre i kroppen sen. Återkommer med rapport..

måndag 12 december 2011

Små små saker


Dessa klappar har Josefin och jag satt ihop till barn som har det svårt eller fattigt. Vi lämnar dem i en galleria som heter Kvarnen där de varje år samlar ihop klappar i en jättestor säck.
Har ni något som är helt och fint, slå in det och skriv vilken ålder och kön på barnet som kan ta emot julklappen.

Säkerligen är allas barns rum överhopat med leksaker och kläder som inte används!

Att hjälpa till


Kämpa för varenda unge!
Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.

Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.

På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller "facebooka" om barns rättigheter.

Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.

Du kan göra större skillnad än du tror.

Ps. Vill du gå med i vårt nätverk bloggare för varenda unge - läs mer här!

Bilden är från Unicefs hemsida och är tagen av Georgina Cranston.

tisdag 6 december 2011

Här var det gran!


Den finast i stan till dopparedan. Älskar "knalle juls vals". Den får mig att tänka på en jul i mellanstadiet då vi lärt oss den i skolan. På kvällen var jag och pappa ute och fixade med julgranens fot som var för stor.
Pappa blev så stolt att jag kunde knalle juls vals och vi sjöng den tillsammans.

Idag har mamma och pappa köpt gran till mig så nu står den på balkongen och väntar på den 23:e..
MYS!

måndag 5 december 2011

Kvällsmys



Jag älskar mina stora tekoppar och dricker ur olika varje kväll. Tänk att ha alla dessa fina! Önskar jag hade en med julmotiv. Någon som har sett en sån?

Joråsatte..

Jag går omkring och snurrar idag, Lyrican som har satt igång ordentligt igen. Hoppas hoppas hoppas att det hjälper magen snart också.
Väntar på tid från bästa gyn så vi kan planera vad som ska hända nu.
Det finns ju inte så mycket kvar att prova men något litet kanske?!

Jag frågade bästa gyn om det kan löna sig att gå i klimakteriet på riktigt, bara sluta med alla hormoner och låta kroppen göra som den vill. Dock tyckte inte han att det var något för mig, mina endonerver skulle nog ha party då..

Jag känner mig nästan som en klimakterietant ändå, får svettningar och huvudvärk, precis som när jag tog Enantonsprutorna för massa år sen.

Annars är det bra ;)

Litet p.s. Jag kan för nuvarande inte alltid kommentera blogspot-bloggar, kan inte logga in av någon anledning. Men jag läser fortfarande :)