tisdag 29 april 2008

Idag är jag farlig! Varning för tå tramp!!!


Känner att jag är på hugget hela tiden och att minsta kommentar eller gnäll från en kollega kan knuffa mig över kanten för vad som är ok..

Svart i sinnet och vad beror detta på då?
Jo- Endofuckiosen!!!!
Back with an vengeance!! Uppretad som sjutton!!
Tänker på alla dumma saker folk gör istället för att fokusera på det possitiva. Folk som går hemma på socialbidrag som är helt kapabla till att jobba, folk som bara är lata och utnyttjar systemet. Jag går till jobbet med en mage som känns som om den ska sprängas. Iof ska jag inte ha några pluspoäng för det men jag anstränger mig iallafall.

Jag stavar fel ibland men jag har ett jobb trots att jag inte mår bra alla gånger och jag bidrar till samhället istället för att vara en last!


söndag 27 april 2008

Lite smått och gott!


Igår var jag till frissan och blev ruinerad. Jag hade ingen aning om hur mycket de höjt priserna sedan sist jag var där och man tycker att de ska informera om att de tar en "helgprocent" också som gjorde det några hundra dyrare med..

Jaja, jag blev nöjd iallafall, får försöka se det som en investering i mig själv eller något sånt.

Hade efter lunch världens mys med bästis A och lilla David. Vi åkte och shoppade blommor på Coop, diverse på Rusta och kollade in kläder på Lindexoch Kappahl.
David var som en liten ängel och bara Herr Charm!

Jag blev även bjuden på middag på Terrassen, tackar och niger!! :) Vid Terrassen finns dess underbara Magnoliaträd.

I fredags fick jag mina journalkopior som jag hade beställt. Det var endometrios upp och ner i 24 sidor.
Det var intressant läsning men samtidigt lite deprimerande. Varför ska just jag ha den här skiten som aldrig kommer att försvinna? Mår bättre efter operationen men smärtorna har redan börjat smyga sig tillbaka. Jag har vaknat tre mornar på raken nu med ett underliv som känns som ett megastort invärtes blåmärke.

Kul var iallfalla att läsa att min gyn beskrev mig som "rundnätt", haha! Tyckte det lät så sött! Istället för småfet eller något liknande.

fredag 25 april 2008

Mitt hjärta!!

Min söta fina duktiga dotter älskar att dansa. Hon dansar nu tredje terminen på Uppsala dansakademi.

Den första maj har akademin en uppvisning och detta är första året hon får vara med på den. De har en dans med tema vatten och hav och får vara exempelvis krabba, sjögräs eller pirat. Behöver jag säga att mammahjärtat kommer att smälla av och jag kommer sitta där med tårar i ögonen med videokameran i högsta hugg!

Imorgon ska jag till frisören, återkommer med en bild på min nya friss sen!
Nu- soffan med ett glas vin och grönsaker och dip.

Grattis Adam 2 år!!!


Grattis till sötaste sötaste Adam, mitt syskonbarn och gudbarn som fyller två år!

Hipp hipp hurra!!! :) :)

Starka armar!


Det är vad jag får av att kånka omkring på tegelstensboken "Svärdet och spiran". Den följer med hit och dit, jag vet ju aldrig när jag får en stund över att läsa.
Igår var den med till Stockholm, buren över hela Sveavägen, men snart är jag klar med den. Någon som har bra boktips?
Det blev 1-1 i derbyt igår, ingen förlust men trist ändå. Quirinho är mannen för dagen!! :)

Imorgon ska jag åka och köpa nya blomster och göra en extreme balkong makeover. Rensa all skit som stått där hela vintern och äntligen såga itu min julgran som ligger där. *skäms som en hund*
På söndag får jag besök för andra gången av en kompis från Aff, det ska bli mysigt. En promenad bland Uppsalas sevärdigheter och en fika i solen.

torsdag 24 april 2008

Ikväll smäller det!


Årets första derby!!! Underbara djurgården mot råttorna!!

Dif är obesegrade i år och idag är inte matchen det ska ändras!

Rajalakso kommer nog smälla till igen! :)


onsdag 23 april 2008

Rolle mitt Rolle!


Det var länge sedan jag var au pair i Schweiz nu, men jag saknar och tänker på min lilla by Rolle nästan varje dag fortfarande.

Trots att familjen där var lite knasig ibland var de för de mesta bra och det kändes som om jag var på semester i ett år.

Mitt hus låg knappt tre minuters gångväg från Genévesjön ocn när jag blickade ut över vattnet såg jag de maffiga topparna av Mont Blanc.

Vände jag sedan på mig åt andra hållet var det bergssidor fulla med vinrankor vart man än såg.

Alla var artiga och hälsade på alla, och jag fick ibland höra "Bonjour Madame om jag hade barnen med mig, men för det mesta "Bonjour Mademoiselle".


På puben hälsades jag välkommen med tre kindpussar av alla, höger-vänster-höger igen ;)

och drack det goda tequilaölet Desperados.

Jag saknar mentaliteten, det avslappnade, omgivningarna, folket, maten, vinet, alla hade sitt eget producerade rosévin, även killarna på 20 år för alla ägde sin lilla bit med druvor.

Var det efterfest när man gick från discot/klubben så halade de upp sitt rosévin och på stan stog inte gubbarna med stånd fulla med olika korvar som här, det var croissanter med antingen rökt skinka eller choklad i.


J'taime Suisse!

tisdag 22 april 2008

Kär i en möbel?


Japps! Det kan man bli! Bilden gör den inte rättvisa, taget utanför mitt lilla kontor. I byggnaden brevid min på jobbet finns något som heter återbruket. De säljer saker som folk inte orkar sätta ut på blocket och saker som folk vill kasta på återvinnings stationen.

Jag har gjort många och fina fynd där på mina lunchrundor.

Idag detta underbara 50-tals(tror jag) teak skåp/bokhylla. Till den enorma kostnaden av 100 kronor.

När jag fått hem det och putsat upp det kommer det bli så fiiint!


måndag 21 april 2008

Det gick bra!



Tack för alla era söta inlägg på min sista blogg. Jag var till hud doktorn idag och han kom ihåg mitt födelsemärke sen sist ;)


Han tittade på det med en förstoringsgrejja och sa att min kropps försvar höll på att "äta upp" mitt födelsemärke. Så det var nu helt ofarligt.


Dock ska jag hålla ögonen öppna för börjar den mörka delen ta över igen ska man ta bort det på en gång.
Känns skönt nu!

På det tar vi och tittar på en undeerbar gammal bild på Jossegosse mig och mamma. Lillbus är bara två år!!! :DHemma hos mamma och pappa, har suttit i solen och fått färg, ätit god mat och strax börjar fotbollen. Full fart frammåt!! Håll tätt bakåt!!! (så det så Anders ;))

söndag 20 april 2008

Liite nervös är jag..


Imorgon ska jag till hudläkaren igen. Jag var där i januari för att kolla upp mina födelsemärken/leverfläckar som jag har många av. Det var ett de tittade på lite extra men kom fram till att det inte var något.

Nu har dock just det märket ändrat sig och googlar man på malign melanom så kommer typ mitt märke upp..

Men som bästis A så snällt och smart sa idag; ett sånt märke är ingenting mot den endometrios jag har. Så det så!

Man dör inte att ett sånt.


Och så en bild på min underbara dotter och vovven Mossa från idag!

Nu är det vår!!!








Åh vilken mysig och härlig dag vi har haft. Hemma en stund på förmiddagen, ut och övat oss på cykel. Sedan tog vi bussen upp till syster, svåger, mormor och morfar. Barnen lekte i lekparken och sedan gick vi upp på åsen och hade picknick och kusinmys!
Bussen till bästis A med familj och god middag och mys.

Känner såna här dagar hur mycket jag älskar alla barn i min närhet. De är så underbara och roliga och goa på olika sätt. Det får plats många i hjärtat och hoppas snart det får några nya abonnenter.. :)








Spöken/andar/övernaturligt


Ni som känner mig vet att jag är mycket fashinerad av det övernaturliga och lätt har kontakt med det samma och besök lite då och då.(även om vissa, som min mor alltid kommer vara tvivlare)

Josefin märker också av detta. Hon har kommit till mig vättskrämd för att hon inte vill leka med flickan i sitt rum, eller att jag ska tabort personen som står utanför hennes fönster.(Vi bor på tredje våningen)

Nu har det varit lungt här ganska länge tills för några dagar sedan..
Jag hade precis lagt mig i sängen med min bok när jag hör att Josefins dörr öppnas och tassade steg hörs över parkettgolvet i hallen.

Men ingen Jossa kommer. Jag sätter mig upp i sängen och ropar och tittar ut i hallen, ingen Josefin, hon ligger ju och sover.

Tassandet kommer nämare och obehaget kryper över kroppen. (Det finns andar som man inte alls får obehagliga känslor av)

Jag lägger mig ner i sängen och det gör ont att ligga för vartenda hårstrå på hela på kroppen står rakt ut, och jag ser en stor grå skugga flyta in i rummet.
Det är kallt och mitt hjärta bultar så det nog syns utanpå kroppen.
Efter några minuter morskar jag upp mig och säger så högt jag vågar
- Gå härifrån!! Jag vill inte ha er här. Gå!!

Efter ett tag släpper det och jag känner att det blir lungt i rummet.
Detta har dock hänt varenda dag sedan dess och jag undrar vad jag ska göra nu.

Det känns precis som den gången jag låg i sängen och hörde ett brak på andra sidan bokhyllorna. När jag vågade mig runt så hade lådan på golvet med kläder som stog där ramlat över på sidan.

Inget mysigt och den som känner till ett billigt med bra medium får gärna kontakta mig!

lördag 19 april 2008

Sådärja!


Hoppas att den här bloggen blir bättre, jag är så trött på alla problem med nogg.se nu.
Känner mig lite borta på alla inställningar men jag lär mig nog snart.

Idag har varit en seg dag, vi har inte riktigt vetat vad vi ska göra och var nere en sväng på stan. Jag köpte en löpare i fina vårfärger och de här melamine muggarna som är perfekta för picknickarna nu när det bli varmare. Har spanat på dem på nätet men de var betydligt billigare här i stan.

När vi åkte hem lovade jag att Josefin skulle få se på "Trollkarlen från Oz" som hon tjatat om ganska länge. Tänkte att det kunde passa bra så kan jag ligga på soffan brevid henne och läsa.
Men med bara engelskt tal och text fick jag leva upp till musikal-lexikon och svara på alla små frågor som ploppade upp i hennes huvud.

Nu ska jag trixa lite mera här och se vad jag kan få till.